Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor

Bilim İletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması amacıyla Elazığ  Özel İdare Bilim Merkezi tarafından BİREVİM VE HEFİAD IN katkılarıyla“Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor 2 “ adlı proje yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninden önce katılımcılar, öğrencilerin hazırladıkları çalışmalardan oluşan sergiyi gezerek bilgi aldı.
HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş, dernek olarak böylesi çalışmalara destek verdiklerini belirterek, “İnsanı herhangi bir meta olarak gören anlayışlar, üretilen bilim ve teknoloji ancak dünyadaki adaletsizliği arttırmaya, zulmü arttırmaya yarar. Buna karşılık insanın yaratılmışların en şerefli olduğu anlayışla yürütülen bilim ve teknoloji faaliyetleri dünyadaki herkes için mutluluk, huzur ve refah kaynağı haline dönüşür. Böyleyse biz bilimi ve teknolojiyi sadece insanlığın hayrına kullanacağız”” dedi.
Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, “Bu mühendislerimiz, geleceğin mühendisleri projeleri ile kendi ufuklarını ve bizim ufuklarımızı açıyorlar. İnşallah bir sonraki dönemlerde daha etkin daha kapsamlı yeni projelerle onları tekrar bekliyoruz. Arkadaşlarını da teşvik etmelerini istiyoruz” diye kaydetti.
ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Sizlerin bu çalışmaları bu konuda çok değerli ama asıl bunları değerli kılacak olan husus şudur; bu çalışmaların ekonomiye kazandırılması. İlimizin ekonomik gelişmesine, ülkemizin ekonomik gelişmesine katkılar sağlayacak ürünler haline dönüşmesi çok çok daha değerlidir. Buna çok ihtiyacımız var. Dünyada hakim olan ülkeler sizin gibi beyinlere imkan veren, onlardan doğru istifade eden yapı ile yönetildikleri için dünyaya hakimler. Ülkemizin de hakim bir ülke haline dönüşmesi için sizleri ürettiği bu fikirler, projeler iş dünyası tarafından sahiplensin. Bizde üzerimize düşen misyonu o yönü ile yerine getirelim” ifadelerini kullandı.
Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş, “Biz gençlerimize burada fikirlerini beyan etmelerini, kendi ufuklarında kısıtlama olmadan ne düşünüyorlarsa burada hayata geçirmek üzere bazı projelerini dile getirmeleri anlamında çok büyük değer taşıyan projede buradayız. Bizim ikincisini yaptığımız bu etkinlik inşallah bundan sonrada devam edecek bunun devamının olmasındaki en büyük etken birinci yaptığımız projede birinci olana arkadaşlarımızın tüm Türkiye çapında kazandığı büyük başarı. Bu hem gençlerimizi hem de bizi motive ederek bu programın devam etmesini sağladı. Biz genç beyinlerin, gençlerimizin çok iyi hayalleri, düşünceleri, kapasiteleri olan beyinlerimizin önünü açmak adına bu etkinliklerin çok değerli olduğunu düşünüyoruz” dedi.


Yukarı Dön ↑