NASA SPACE APPS CHALLENGE

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın, tüm dünyada yaklaşık 100 ülke ve 177 şehirde eş zamanlı olarak düzenleyeceği sekizinci “NASA Space Apps Challenge” etkinliği bu yıl Elazığ'da olacak. Fırat Üniversitesi ve NASA’nın ortaklığında " Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge ve Girişimcilik Topluluğu'' tarafından 19-20 Ekim tarihlerinde Elazığ Özel İdare Bilim Merkezi’nde yarışma gerçekleşecek.

NASA Space Apps Challenge, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde 48 saatten fazla süren uluslararası açık kaynaklı bir hackathondur. Kodlayıcılar, bilim adamları, tasarımcılar, hikaye anlatıcıları, yapımcılar, teknoloji uzmanları ve meraklı olan herkes, Dünya'da ve uzayda karşılaştığımız zorluklarla başa çıkmak için bir araya geliyor.                                   

Jüriler Bilim, Mühendislik ve Girişimcilik alanındaki uzmanlardan ve profesyonellerden oluşacak. Global elemelere, "Space Apps Challenge Elazığ'dan" jüri oylarıyla dereceye giren ilk iki proje ve halk oylamasıyla seçilen bir proje olmak üzere NASA ekibi tarafından değerlendirilmesi için toplamda 3 proje gönderilecek. NASA'nın global ödülleri henüz açıklanmadı. Global elemelerde dereceye giren takımlar Florida'daki Kenedy Uzay Merkezi'ndeki bir Roket Yarışmasına katılmak için NASA'dan davetiye alacaklar.                                                      

Yarışma 19 Ekim Cumartesi günü Elazığ Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek ve 2 gün sürecektir.

Yukarı Dön ↑